Nieuw onderzoek: ReSolve FSHD
Lopend onderzoek

Nieuw onderzoek: ReSolve FSHD

In de eerste helft van 2018 is het ReSolve FSHD onderzoek van start gegaan. Met de toenemende kennis over het ziektemechanisme van FSHD, komen ook nieuwe behandelingen dichterbij. Dat betekent dat op termijn nieuwe behandelingen getest moeten zullen worden op hun werkzaamheid.

Om betrouwbaar te kunnen vaststellen of een behandeling werkt, is het van groot belang deze onderzoeken goed uitgevoerd worden. Daarom werkt het Radboudumc mee aan een groot internationaal onderzoek dat gericht is op het voorbereiden van medicijnonderzoeken, om deze te zijner tijd zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. In het ReSolve FSHD onderzoek testen we diverse meetmethoden waarmee we het verloop van de ziekte in kaart willen brengen. Dit geeft ons inzicht in hoe de ziekte onbehandeld verloopt, en toont aan welke meetmethoden de meest bruikbare zijn.

Deelnemers zullen in 1,5 jaar tijd viermaal het Radboudumc bezoeken. Indien u meer informatie over dit onderzoek wilt of als u zich alvast wilt aanmelden dan kunt u contact opnemen met Karlien Mul (karlien.mul@radboudumc.nl)

 

Blijf op de hoogte van het onderzoek

Meld u aan en ontvang onderzoeksupdates in uw mailbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames