Wat kan een neuroloog doen voor iemand met FSHD?

Wat kan een neuroloog doen voor iemand met FSHD?

Een neuroloog speelt vaak een centrale rol in het organiseren van de professionele zorg die u bij FSHD nodig kunt hebben.

  • De neuroloog stelt de diagnose FSHD of verwijst u daarvoor naar het expertisecentrum FSHD.
  • De neuroloog houdt het verloop van het ziekteproces in de gaten. Hoe vaak u een controleafspraak heeft bij de neuroloog hangt af van de ernst en het verloop van de klachten of problemen. Meestal is één keer per jaar voldoende.
  • De neuroloog kan verwijzen naar andere specialisten zoals een KNO-arts of een klinisch geneticus. In sommige ziekenhuizen maakt de neuroloog deel uit van het spierziekterevalidatieteam en verwijst de neuroloog ook direct naar de fysiotherapeut of ergotherapeut van dat team.
  • In alle academische ziekenhuizen werken neurologen die goed op de hoogte zijn van spierziekten. Zij kunnen verwijzen of overleggen met collega´s die gespecialiseerd zijn in een bepaalde spierziekte, zoals de artsen van het expertisecentrum FSHD in het LUMC of het Radboudumc.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze dan aan de specialisten van het expertisecentrum via het contactformulier. Zij helpen u graag.
Stel uw vraag
Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames