Collegiaal advies van het expertisecentrum

Expertisecentrum

In Nederland zijn de universitaire medische centra verbonden via Spierziekten Centrum Nederland. Hierdoor wordt kennis over spierziekten gedeeld zodat u als patiënt voor een goede diagnose of behandeling terecht kan in elk academisch ziekenhuis. Het Radboudumc te Nijmegen en het LUMC te Leiden bundelen hun krachten op het gebied van onderzoek naar FSHD en vormen daarmee het FSHD expertisecentrum.

Op deze website vindt u:

Zorg

Het ziektebeeld bij FSHD is complex. Systematisch onderzoek in het expertisecentrum kan voorkomen dat klachten over het hoofd worden gezien. Passende zorg is altijd multidisciplinair.

Bekijk de veelgestelde vragen en de richtlijnen.

Regiofunctie

Patiënten in de regio kunnen voor diagnostiek, behandeling en jaarlijkse controle het beste terecht in het expertisecentrum. Patiënten buiten de regio kunnen onder behandeling blijven van hun eigen zorgverlener in de buurt. Zorgverleners en patiënten kunnen bij vragen contact opnemen met het centrum.

Neem contact op voor collegiaal consult. 

Verwijzing

Voor een bezoek aan het expertisecentrum FSHD is een verwijzing nodig van de huisarts, behandelend neuroloog of een andere specialist. Hier staan de gegevens voor de verwijzing.

Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames