Wat kan een neuroloog voor mij doen?

Wat kan een neuroloog voor mij doen?

Een neuroloog speelt vaak een centrale rol in het organiseren van de professionele zorg die u bij FSHD nodig kunt hebben.

  • De neuroloog stelt de diagnose FSHD of verwijst u daarvoor naar het expertisecentrum FSHD.
  • De neuroloog houdt het verloop van het ziekteproces in de gaten. Hoe vaak u een controleafspraak heeft bij de neuroloog hangt af van de ernst en het verloop van de klachten of problemen. Meestal is één keer per jaar voldoende.
  • De neuroloog kan verwijzen naar andere specialisten zoals een KNO-arts of een klinisch geneticus. In sommige ziekenhuizen maakt de neuroloog deel uit van het spierziekterevalidatieteam en verwijst de neuroloog ook direct naar de fysiotherapeut of ergotherapeut van dat team.
  • In alle academische ziekenhuizen werken neurologen die goed op de hoogte zijn van spierziekten. Zij kunnen verwijzen of overleggen met collega´s die gespecialiseerd zijn in een bepaalde spierziekte, zoals de artsen van het expertisecentrum FSHD in het LUMC of het Radboudumc.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze dan aan de specialisten van het expertisecentrum via het contactformulier. Zij helpen u graag.
Stel uw vraag
Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames