Wat kan ik doen tegen vermoeidheid?

Wat kan ik doen tegen vermoeidheid?

Probeer bij vermoeidheid een balans te vinden tussen inspanning en ontspanning om uw energie verstandig te verdelen. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt: ga niet stilzitten, maar blijf in beweging. Voorkom langdurige en zware belasting en geef uw lichaam de kans te herstellen. Laat u adviseren door gespecialiseerde zorgverleners.

  • Zoek begeleiding van een fysiotherapeut om overbelasting te voorkomen.
  • Vraag uw fysiotherapeut contact op te nemen met het FSHD-expertisecentrum in het Radboudumc of met een van de spierziekte-revalidatieteams via de Zorgwijzer van Spierziekten Nederland. Daar kan voor u een programma op maat gemaakt worden dat u met hulp van uw eigen fysiotherapeut kunt uitvoeren. Wijs uw fysiotherapeut ook op de brochure Fysiotherapie bij FSHD van Spierziekten Nederland en op de online trainingswijzer van het AMC.
  • Wordt u al moe van het idee om meer te bewegen? Zoek dan een revalidatiearts en een psycholoog via de Zorgwijzer die u met cognitieve gedragstherapie kunnen helpen om uw vermoeidheid aan te pakken. Deze therapie is gericht op het stimuleren van een positieve levenshouding en het optimaal gebruiken van uw energie. Dat kan u helpen bij het vinden van een actievere leefstijl.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze dan aan de specialisten van het expertisecentrum via het contactformulier. Zij helpen u graag.
Stel uw vraag
Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames